Форма входу
Категорії розділу
2016 [1]
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 93
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Березень » 19 » Радість співслужіння
00:22
Радість співслужіння

15 січня 2016 року, у день пам'яті прп.Серафіма Саровського, Преосвященніший єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп звершив літургію у храмі Різдва Христового м.Олександрії.

Його Преосвященству співслужили секретарі, благочинні та клірики з усіх районів єпархії.

Ще на початку богослужіння Його Преосвященство закликав всіх до сердечної молитви та благословив мітрофорне духовенство до співслужіння в алтарі храму.

Під багатоголосний хор Свято-Покровського кафедрального собору розпочалося святкове соборне служіння.

На Малому вході Правлячий Архієрей на честь свята Різдва Христового нагородив церковними відзнаками представників єпархії, зокрема "правом служіння з відкритими Царськими вратами", наперсними хрестами з прикрасами, палицею, саном протоієрея, правом носити протоієрейський хрест, камілавкою.

По завершенні Богослужіння владика Боголєп привітав всіх зі святами та зосередив увагу на словах прп.Серафіма про рішучість в духовному житті. Його Преосвященство зазначив важливе значення чіткого усвідомлення цього поняття, особливо у співвідношенні з реаліями сьогодення, коли є чимало сповідників віри в країнах, де має місце відкрите гоніння на християнство. Відмітив необхідність мати простоту і неголословність у питаннях практичного релігійного досвіду. Владика висловив занепокоєння ситуацією у країні та висловив надію на подолання всіх проблем і труднощів на шляху до миру, єдності і стабільності, підкресливши найвагомішу роль у цих процесах єдинодушності віри у єдиного Бога. 

Традиційно, Архієрей нікого не залишив без різдвяного подарунку.

Від імені всього духовенства владику привітав секретар єпархії протоієрей Анатолій Штанько, який висловив спільну думку про радість співслужіння з Архіпастирем та особливу атмосферу в єпархії, що склалася завдяки його проповідям, простоті та відкритості.  



Матеріал взятий за посиланням http://alexandria-eparhia.org.ua/ru/радість-співслужіння

Категорія: 2016 | Переглядів: 445 | Добавив (-ла): bozhaiskra | Рейтинг: 0.0/0
Всього комвентарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: